Mielőtt útnak indulna lakókocsijával, lakóautójával, érdemes tájékozódni a környék látnivalóiról, aktuális eseményekről, a várható időjárásról. Nézzen körül a számos hasznos tudnivaló, információ között!

ACSI Kempingkereső

ACSI kempingkereső magyar nyelven! Magyarországi kempingeket is tartalmaz, értékeléssel, ACSI ajánlással!     https://www.eurocampings.hu/

Keresse ki kedvenc kempingjét és éljen a kempingkártya nyújtotta kedvezményekkel!

Irány a webáruház  http://varadicaravan.unas.hu/spl/836289/Utikonyvek

ADAC Kempingkereső

ADAC kempingkereső német nyelven! Magyarországi kempingeket is tartalmaz, értékeléssel, hasznos információkkal.

https://www.pincamp.de/alle-regionen

Ha ADAC egész évben kedvezményeket nyújtó kempingkártyát és kempingútmutatót keres, látogassa meg webáruházunkat!

Irány a webáruház  http://varadicaravan.unas.hu/spl/836289/Utikonyvek

Aktuális időjárás

PROGRAMAJÁNLATOK BALATONFŰZFŐN ÉS KÖRNYÉKÉN

BALATON CSILLAGVIZSGÁLÓ, LEADER Kultúrközpont, Balatonfűzfő

A Kulturális Központ új turisztikai attrakcióval és közösségi térrel gazdagítja Balatonfűzfő városát, várja a kultúra és tudomány iránt érdeklődő közönséget. A Balaton Csillagvizsgáló – LEADER Kultúrközpont kiemelt célja, hogy a LEADER szellemiség jegyében teret biztosítson helyi közösségi kezdeményezéseknek, támogassa a civil-, vállalkozói és önkormányzati fejlesztési szándékokat. A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tagjaként vidékfejlesztési információs pontot működtetünk. A Veszprémi Civil Házzal együttműködve erősítjük a civil szféra tevékenységét térségünkben. Egyesületünk havi rendszerességgel nyílt napokon kulturális programokat szervez minden korosztály számára. Közművelődési programokkal állandó és időszaki kiállításokkal várjuk a hozzánk látogatókat, minden korosztályban. Intézményünkben a legkisebbeket, interaktív játékszoba várja. Közösségi internet hozzáférést is biztosítunk vendégeinknek.
Helyszín: 8184 Balatonfűzfő, Sport Centum területe
További információ: www.balatoncsillagvizsgalo.hu

Füvenyfürdő Strand, Balatonfűzfő

“A város dél-keleti szélén, közvetlenül a 71-es számú főút mellett található az önkormányzat fürdője. Járművel minden irányból rendkívül könnyen megközelíthető, a parkolás ingyenes. Vasútállomás 1 kilométerre, a Budapest-keszthelyi fővonalhoz kapcsolódó autóbuszmegálló a bejárattal szemben van.
Egyedülálló fekvésének köszönhetően reggeltől estig folyamatosan süti a nap. A medre homokozott, egyenletesen mélyül. A zöldterülete szépen parkosított.
A fogadó épületet, a szociális helyiségeket és az üzleteket a 2013-as szezon előtt illetve közben teljesen felújították.
A strandon több étterem és több büfé, kölcsönző, valamint a strand mellett egy kis ABC működik. A büfék általában késő estig, éjszakáig nyitva tartanak.”(balatontipp.hu)
Nyitvatartás: naponta 7-19 óráig
Jegyárak 2017: felnőtt napijegy 600 Ft, gyerek napijegy 400 Ft
GPS koordináták: N 47.0515 E 18.0535
.

Tobruki Strand, Balatonfűzfő

“A város nyugati részében, a Tobrukként ismert városrészben található ez a fövenyes parttal is rendelkező strand, melyet csendes, vadregényes, érintetlen természeti táj vesz körül. A 71-es számú főúton Almádi felől érkezve az első elágazónál jobbra kell fordulni, hogy a Rákóczi utcán végig haladva a bejárat előtti ingyenes parkolóba jussunk. Az ellenkező irányból az utolsó bal oldali elágazót válasszuk.
A strand területén több büfé, egy butik, kölcsönző és újságárus is működik. A büfék késő estig, sőt forgalomtól, hangulattól függően akár hajnalig is nyitva tartanak.
A mosdók, öltözők a kaputornyos bejárati épületben vannak, de a strand több pontján találunk egyszemélyes öltöző oszlopokat is.
A gyerekeknek külön homokos partszakaszt alakítottak ki a fürdéshez, pancsoláshoz, játékhoz. Mivel itt közvetlenül a parton is vannak lámpák, akár a vonatkozó jogszabály megsértése nélkül is lehet éjszakai fürdést tartani.”(balatontipp.hu)
Nyitvatartás: naponta 7-19 óráig
Jegyárak 2017: felnőtt napijegy 500 Ft, gyerek napijegy 300 Ft
GPS koordináták: N 47.0551 E 18.0312

Borbarangolás 2019.03.16 - 06.29.

A 2019-ben is megrendezett Borbarangoláskeretében február 2-től június 29-ig lehetőséged nyílik tizenhét borászat mintegy százötven különböző borát végigkóstolni a szombatonként megrendezett „borbarangolások” keretében.

https://welovebalaton.hu/programok/borbarangolas.2019

Vitorlásversenyek a Balatonon 2019.05.10 – 09.14.

2019 ismét a vitorlások éve a Balatonon. A rengeteg kisebb-nagyobb verseny mellett olyan nagy volumenű megmérettetéseket rendeznek a magyar tengeren, mint a Laser Európa-kupa vagy a Nagy Balatoni Vitorlás Hét, illetve az örök kedvenc, a Kékszalag.

https://welovebalaton.hu/programok/vitorlasversenyek.a.balatonnal

20. Harley-Davidson Open Road Fest – 2019. június 5-9. Alsóörs

Évszázadnyi minőségi zene és önfeledt életigenlés – erre készülhetünk a Harley-Davidson Open Road Festen. A szülinapi bulisorozatnak is beillő alkalom ugyanis összesen 100 év ünnepe lesz, hiszen a 20 éves fesztivál színpadán egymást váltják majd 10, 30 és 40 éves jubileumot ünneplő zenekarok.

További információk, programok: http://www.openroadfest.hu/

Balatonfüred Anna Fesztivál 2019. 07.23. – 07.28.

2019-ben ismét megrendezésre került a híres füredi Anna Bál. A rendezvény köré színvonalas klasszikus zenei koncerteket szerveztek. Részletes programok:

https://www.annabal.hu/index.php/anna-fesztival.html

XVI. Borfesztivál Balatonalmádiban 2019.08.02. – 08.20.

Zamatos borok, kitűnő zenék sokasága. Az ország, és kiemelten a Balaton régió borászatainak kínálata mellett több, mint két héten át táncol a város, él a színpad!

További információk, programok:

https://balaton-almadi.hu/fesztivalok/borfesztival/

SAJTÓ MEGJELENÉSEINK

duol.hu - Lakókocsi kontra lakóautó (2012.05.25.)

“Balatonfűzfő – Aki azt hinné, hogy lakókocsival a kispénzű turisták járják a világot, az téved; a klíma, a HD-tv, a motoros lépcső, sőt a…”