Mielőtt útnak indulna lakókocsijával, lakóautójával, érdemes tájékozódni a környék látnivalóiról, aktuális eseményekről, a várható időjárásról. Nézzen körül a számos hasznos tudnivaló, információ között!

ACSI Kempingkereső

ACSI kempingkereső magyar nyelven! Magyarországi kempingeket is tartalmaz, értékeléssel, ACSI ajánlással!     https://www.eurocampings.hu/

Keresse ki kedvenc kempingjét és éljen a kempingkártya nyújtotta kedvezményekkel!

Irány a webáruház  http://varadicaravan.unas.hu/spl/836289/Utikonyvek

ADAC Kempingkereső

ADAC kempingkereső német nyelven! Magyarországi kempingeket is tartalmaz, értékeléssel, hasznos információkkal.

https://www.pincamp.de/alle-regionen

Ha ADAC egész évben kedvezményeket nyújtó kempingkártyát és kempingútmutatót keres, látogassa meg webáruházunkat!

Irány a webáruház  http://varadicaravan.unas.hu/spl/836289/Utikonyvek

Zárt elősátor felállítása - bemutató videó

Aktuális időjárás

Balatonfűzfő télen-nyáron

BALATON CSILLAGVIZSGÁLÓ, LEADER Kultúrközpont, Balatonfűzfő

A Kulturális Központ új turisztikai attrakcióval és közösségi térrel gazdagítja Balatonfűzfő városát, várja a kultúra és tudomány iránt érdeklődő közönséget. A Balaton Csillagvizsgáló – LEADER Kultúrközpont kiemelt célja, hogy a LEADER szellemiség jegyében teret biztosítson helyi közösségi kezdeményezéseknek, támogassa a civil-, vállalkozói és önkormányzati fejlesztési szándékokat. A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tagjaként vidékfejlesztési információs pontot működtetünk. A Veszprémi Civil Házzal együttműködve erősítjük a civil szféra tevékenységét térségünkben. Egyesületünk havi rendszerességgel nyílt napokon kulturális programokat szervez minden korosztály számára. Közművelődési programokkal állandó és időszaki kiállításokkal várjuk a hozzánk látogatókat, minden korosztályban. Intézményünkben a legkisebbeket, interaktív játékszoba várja. Közösségi internet hozzáférést is biztosítunk vendégeinknek.
Helyszín: 8184 Balatonfűzfő, Sport Centum területe
További információ: www.balatoncsillagvizsgalo.hu

Füvenyfürdő Strand, Balatonfűzfő

“A város dél-keleti szélén, közvetlenül a 71-es számú főút mellett található az önkormányzat fürdője. Járművel minden irányból rendkívül könnyen megközelíthető, a parkolás ingyenes. Vasútállomás 1 kilométerre, a Budapest-keszthelyi fővonalhoz kapcsolódó autóbuszmegálló a bejárattal szemben van.
Egyedülálló fekvésének köszönhetően reggeltől estig folyamatosan süti a nap. A medre homokozott, egyenletesen mélyül. A zöldterülete szépen parkosított.
A fogadó épületet, a szociális helyiségeket és az üzleteket a 2013-as szezon előtt illetve közben teljesen felújították.
A strandon több étterem és több büfé, kölcsönző, valamint a strand mellett egy kis ABC működik. A büfék általában késő estig, éjszakáig nyitva tartanak.”(balatontipp.hu)
Nyitvatartás: naponta 7-19 óráig
Jegyárak 2017: felnőtt napijegy 600 Ft, gyerek napijegy 400 Ft
GPS koordináták: N 47.0515 E 18.0535
.

Tobruki Strand, Balatonfűzfő

“A város nyugati részében, a Tobrukként ismert városrészben található ez a fövenyes parttal is rendelkező strand, melyet csendes, vadregényes, érintetlen természeti táj vesz körül. A 71-es számú főúton Almádi felől érkezve az első elágazónál jobbra kell fordulni, hogy a Rákóczi utcán végig haladva a bejárat előtti ingyenes parkolóba jussunk. Az ellenkező irányból az utolsó bal oldali elágazót válasszuk.
A strand területén több büfé, egy butik, kölcsönző és újságárus is működik. A büfék késő estig, sőt forgalomtól, hangulattól függően akár hajnalig is nyitva tartanak.
A mosdók, öltözők a kaputornyos bejárati épületben vannak, de a strand több pontján találunk egyszemélyes öltöző oszlopokat is.
A gyerekeknek külön homokos partszakaszt alakítottak ki a fürdéshez, pancsoláshoz, játékhoz. Mivel itt közvetlenül a parton is vannak lámpák, akár a vonatkozó jogszabály megsértése nélkül is lehet éjszakai fürdést tartani.”(balatontipp.hu)
Nyitvatartás: naponta 7-19 óráig
Jegyárak 2017: felnőtt napijegy 500 Ft, gyerek napijegy 300 Ft
GPS koordináták: N 47.0551 E 18.0312

SAJTÓ MEGJELENÉSEINK

duol.hu - Lakókocsi kontra lakóautó (2012.05.25.)

“Balatonfűzfő – Aki azt hinné, hogy lakókocsival a kispénzű turisták járják a világot, az téved; a klíma, a HD-tv, a motoros lépcső, sőt a…”