Kitörésgátló rendszerek lakókocsikhoz és utánfutókhoz – A szerelvény állandó biztonságáért!

Aki már egyszer került kritikus szituációba vontatás közben, az tudja, hogy milyen érzékenyen reagál a lakókocsi vagy az utánfutó nagyobb sebességnél, és hogy ez milyen veszélyeket rejt. Egy kis kitérő-manőver, oldalszél hidakon vagy hirtelen széllökés teherautók mellett elhaladva, és könnyen betáncolhat a vontatmány. Ilyenkor nagy a veszélye, hogy a szerelvény kezelhetetlenné válik. Aki már egyszer élvezte a kitörésgátló rendszerek előnyeit, az többé sosem szeretne e nélkül a „vész-elektronika” nélkül vontatni!

Ennek a biztonsági rendszernek a használatával megbízhatóan a nyomvonalon tarthatja a vontatmányt!

Az rendszer tökéletesen egyszerűen működik. Hasonlóan az ESP rendszerekhez a személyautóknál, a kitörésgátló rendszerek folyamatosan kontrollálják az utánfutó vagy lakókocsi menettulajdonságait. Azokban a helyzetekben, amikor a vontatmány instabillá válna, a rendszer vezérlőelektronikájának oldalgyorsulás szenzorja a legkisebb oldalmozgásokat is felismeri, még mielőtt a vonójármű ESP rendszere érzékelné azokat. A vontatmány automatikusan, a sofőr beavatkozása nélkül enyhén ráfékez. Néhány másodpercnyi fékezés elegendő ahhoz, hogy az utánfutó újra biztonságosan, egyenesen fusson.

atc2

Működési elv:

1. Amikor a vontatmány imbolyogni kezd, a lakókocsi tengelyen a szenzor érzékeli az oldalkitörést.

2. A kitörésgátló rendszer automatikusan lefékezi a lakókocsit. Az elektronikusan vezérelt korrekcióból a vezető szinte semmit sem érzékel.

3. Néhány másodperccel később a szerelvény újra biztonságban halad tovább. Az enyhe fékezéssel a lakókocsi önmagát húzza vissza a nyomvonalra.

A kitörésgátló rendszerek vásárlásánál mindenképpen figyeljen a vontatmány összsúlyára, az alváz márkájára, valamint arra, hogy a lakókocsi egy- illetve kéttengelyes-e!

AL-KO és KNOTT alvázas lakókocsikhoz az ATC Trailer Control, BPW alvázhoz az iDC Intelligent Drive Control ajánlott!
Az alábbi videó kitűnően bemutatja a kitörésgátló rendszerek működését és szükségességét:

Webáruházunkban a kitörésgátló rendszereket kedvező áron vásárolhatja meg!

Tovább a kitörésgátló rendszerekhez…

Lakókocsi fékrendszer, futómű átvizsgálás egységesen bruttó 8000 Ft-os áron! Hívjon minket időpontegyeztetés miatt már ma a 06 88/586-280-as telefonszámon!